+
Läs artiklar före alla andra
Kommentera före alla andra
Annonsfritt
Ingen bindningstid
ingår också!
Välj period
Ju längre period, desto bättre pris. Du bestämmer!
Välj hur du vill betala
Du kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex.
Med engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

10 idag 10 igår Välkommen till Feber Skaffa Feber+ Raderade bilder dyker upp igen på iOS
33.0°
0
Ny trailer för Horizon: An American Saga
42.3°
0
Ny trailer för Bad Boys: Ride or Die
28.9°
0
BMW XM inslagen i sammet
27.3°
0
Dropshippingbutiker säljer varor med farliga ämnen
28.4°
0
Total War: Star Wars sägs vara på gång
43.7°
0
Cillian Murphy spelar Jim i 28 Years Later
46.2°
0
Norrlandsfiskare vädjar till Landsbygdsministern
22.3°
0
Temporär rubrik Temporär subrubrik
Bilder från Valves hjälteskjutare läcker Läcker? Tumnagel 36.0° 0 Dropshippingbutiker säljer varor med farliga ämnen Oj! Vilken överraskning! Tumnagel 28.4° 0 Årets Call of Duty-spel kommer till Game Pass Låter logiskt Tumnagel 37.8° 0 Nu blir det svårare att hitta mirakel Vatikanen skärper reglerna Tumnagel 38.1° 0 ChatGPT kan nu läsa filer från OneDrive Och Google Drive Tumnagel 36.3° 0 Total War: Star Wars sägs vara på gång Ja, det hade ju kunnat funka Tumnagel 43.8° 0 Raderade bilder dyker upp igen på iOS Efter 17.5-uppdateringen Tumnagel 33.0° 0 En trailer för Dead Cells-serien Foux du Fafa Tumnagel 37.4° 0 Tesla tar bort Steam-stödet Dock endast för nya ägare Tumnagel 34.6° 0 Cillian Murphy spelar Jim i 28 Years Later Gott Tumnagel 46.4° 0 Är Magic Keyboard för iPad Pro värd pengarna? Vi har testat!
Video till Är Magic Keyboard för iPad Pro värd pengarna?
Den här artikeln publiceras om -2112716 minuter.
Med Feber+ får du läsa den redan nu!
Från 25 kr/månad
Skaffa Feber+
Jag har lagt orimligt mycket tid på att testa ett tangentbord, det ska jag erkänna. Men det här tangentbordet+fodralet är viktigt, för det antingen bevisar att iPad går att använda som dator eller så får vi lägga ner hela den idéen. TL;DR Magic Keyboard för iPad Pro är riktigt bra, ett kvalitetsbygge som gör iPad Pro till en dator för väldigt många. Till och med bättre än en dator. Men priset är hiskeligt. Livet handlar om kompromisser. Det är något som gäller för de allra flesta produkter. Något som passar alla, för allt och för alla plånböcker finns inte. Eller jo, plastpåsen var där innan skatten kom.

Är iPad en dator nu?


Hur som helst så gäller detta även för datorer. Man får helt enkelt kompromissa när det kommer till storlek, funktioner och prislapp för att det ska passa just mig. Eller dig. Eller hon där borta. Men samtidigt finns de där produkterna som lyckas vara så mellanmjölk och i mitten av de där behoven att de passar 80 procent av alla. MacBook Air en sådan produkt, Kia Ceed en annat.
Frågan är nu om ett vettigare tangentbord till iPad Pro kan göra den till en dator, i alla fall för den där stora högen i mitten med rimliga krav. Svaret är ja! Om det inte var för priset. Det är faktiskt så att för vissa på och på vissa sätt så är en iPad Pro med det här tangentbordet bättre än en dator. Men vi börjar vad det är. Det är alltså ett fodral, en hållare, ett tangentbord och en styrplatta i ett. Som fodral är det rätt uselt faktiskt, eller det fungerar men du ska verkligen inte köpa detta om huvudsyftet är att det ska skydda din iPad lite. Det är nämligen väldigt tungt och extremt dyrt som fodral sett. Köp ett vanligt.

Ett fysiskt lyft för iPaden


Som hållare är det fantastiskt. iPaden sätts fast med magneter och är väldigt lätt att sätta på och av. Det riktigt uppmuntrar till det, vilket gör att jag mer än tidigare använder iPaden bara för sig själv än tidigare. Vilket är superhärligt faktiskt. När iPaden sitter på Magic Keyboard så sitter den väldigt nära dig jämfört med en laptop, dessutom är den några centimeter upp i luften. Känslan blir rätt intim och skärmen känns större än jämfört med en skärm av samma storlek på en laptop. Lite som att du sätter upp tvn på väggen och flyttar en meter närmare den.
Detta är inte bara en skön upplevelse, det gör också att när man vill röra skärmen (för det vill man ju) är avståndet dit kortare och mer naturligt. I botten på baksidan finns ett metallrör med en USB-C-kontakt på ena sidan. Med denna kan du ladda iPaden, det går dock inte att göra annat med porten. Men det är väldigt skönt att få en port till och det gör det prydligare att ha iPaden på skrivbordet.

Apples nya generation av tangenter


Apple har ju på senare tid skärpt till sig när det kommer till tangentbord och det här håller samma höga klass som det i senare MacBook-modeller. Jag kör 12,9-tummaren och där är tangenterna stora, har ett skönt klick och tryck och är bakgrundsbelysta. Som det ska vara helt enkelt. Jämfört med Apples Smart Keyboard Folio (vad är det för namn?) är det här himlen.
Det saknas en rad med knappar som brukar finnas på vanliga tangentbord, de för ljusstyrka på skärmen, nästa låt och så vidare. Det är lugnt, alla de inställningarna finns lättillgängliga i iPadOSs kontrollcenter, en liten svepning bort. Vad som inte finns där är justering av ljusstyrkan på tangenternas bakgrundsbelysning men jag har upplevt noll behov av att ändra ljusstyrkan där. Jag kan sakna en esc-knapp, men det går att mappa om shiftlock eller jordgloben till att vara etc-knapp om man vill.

Liten men naggande god styrplatta


Jag skrev ovan att iPaden kommer när dig som använder den och det är bra om man vill röra skärmen. Den största grejen med den här produkten kan ju ändå vara styrplattan. Den är betydligt mindre än på MacBooks, som ju har gigantiska, men tillräckligt bra för att göra sitt jobb. Kvalitetsmässigt känns det lika bra som de på MacBooks, även om finliret i klickandet inte är på samma nivå. Men du kan klicka vart som helst på plattan vilket är bra.
Den är mindre som sagt men man får fortfarande plats med de gester som är så viktiga. Och Apple har varit duktiga här, har du kört macOS mycket så sitter det i ryggmärgen. Två fingrar för att scrolla, tre-fingrars-svep åt vänster eller höger för att byta app (motsvarande Spaces på macen) och tre-fingrars-svep uppåt för att komma till hemskärmen. Om du sitter med en iPad och en Mac sida vid sida är det verkligen noll problem att växla mellan dem. Resultatet är att den där styrplattan blir min förlängda arm när jag inte vill trycka med fingret på skärmen, antingen för att jag inte vill eller för att jag sitter en bit bort från skärmen. Aldrig någonsin känns det faktiskt konstigt att växla mellan pek på skärm och pek på styrplatta. Bra jobbat Apple. Det jag inte riktigt har fått styr på ännu är att svepa in saker från kanterna på skärmen, har inte fått till den riktiga knixen.

En dator - för många


Men ok, det är alltså finfint att använda. Men gör det iPaden till en dator? Ja. Inte för alla, men för vissa med en bonus.
För de flesta saker jag gör så fungerar det ypperligt. Safari blev ju väldigt mycket bättre med senaste iPadOS men inte riktigt där för superanvändaren. Jag saknar att kunna pinna flikar och jag saknar att kunna ha två Safari-fönster. Det blir väldigt mycket flikar på ett och samma ställe. Att använda Apples egna appar som Pages och liknande går som en dans, men många appar är fortfarande inte anpassade för tangentbord och styrplatta men Office365-sviten ska vara på gång. En sak som stör mig är att Gmail-appen inte ens har stöd för de tangentbordstryck som finns i webbversionen, som att trycka E för att arkivera ett mail. Att koda är fortfarande inte en härlig upplevelse på en iPad, Photoshop är väl ok men ingen ersättare för dator-versionen och så vidare. Det finns fortfarande många situationer där en riktig ”arbetare” ska ha kvar sin dator. Men alla som surfar lite, mailar lite, skriver lite och videokonferensar lite fungerar det utan anmärkning. Det har ju fungerat tidigare, men nu gör det det även utan frustration. Som bonus finns ju också alla de appar som faktiskt inte fungerar på macOS. Magic keyboard för iPad kan också göra att en iPad Pro kan bli den enda dator folk behöver hemma. Om det inte var för priset. Prislappen på den här produkten är verkligen en herrejössesprislapp. För 11-tummaren ligger priset på 3695 kronor och för 12,9-tummaren 4295 kronor. Det är rejäla pengar att betala extra.

Det finns billigare alternativ!


Som väl är så kan man ju köpa en iPad för 4295 kronor och ska du bara ha den hemma kan det och Logitechs lösning som liknar Magic Keyboard fast för vanliga iPad fungera alldeles utmärkt. De kallar den för Combo Touch och med en prislapp på 1599 kronor är det en betydligt mer prisvärd lösning. Inte lika flådig kanske men rimligt vinner över flådigt ibland.
Så Magic Keyboard för iPad är en lysande produkt med en riktigt elak prislapp. Kan du betala den? Slå till vet jag. Men jag ska inte sticka under stol med att någon annan än Apple gärna får göra ett case i samma stil med samma kvalitet till halva prislappen även för iPad Pro. Magic Keyboard för iPad 11 tum kostar 3695 kronor (jämför priser) och för 12,9 tum kostar det 4295 kronor (jämför priser). Det går att köpa nu men leveranstiden är 2-3 veckor just nu.
Mac, Feature, iPad Pro, magic keyboard Nya iPad Pro är en solid men lite försiktig uppdatering Riktigt bra har blivit ännu lite bättre Tumnagel 39.3° 0
36.2° 0 Roger Åberg Roger Åberg
ons. 13 maj 2020, 15:20
Senaste dygnet Bilder från Valves hjälteskjutare läcker Läcker? Ett gäng bilder på vad som påstås vara från ett spel som just nu kallas Deadlock har läckt ut på nätet. Spelet utvecklas av Valve och sägs vara en så kallad hjälteskjutare där två lag med sex spelare i vardera ska skjuta ner varandra i tredjeperson. Utöver det ska det även finnas MOBA-influenser, så det är väl egentligen bara ett lite Battle Royale som saknas för att samla alla gårdagens genrer i ett spel. Tydligen har spelet varit under utveckling sedan 2018 och det är för tillfället oklart när eller om det ska släppas. Återstår att se om Valve har en Dota 2-succé på gång här eller om det blir ett nytt Artifact. Tumnagel
36.0°
0
Rykte Årets Call of Duty-spel kommer till Game Pass Låter logiskt Det verkar som att Microsoft har bestämt sig för att släppa årets Call of Duty-spel direkt på Xbox Game Pass när det väl släpps senare i år. Enligt The Wall Street Journal har Microsofts chefer diskuterat detta länge, men nu är det bestämt. Att få Game Pass att växa är viktigt för Microsoft, så det känns ju ganska logiskt att släppa spelet där, eftersom spelserien är onekligen populär. Spelet förväntas få en stor avtäckning under Xbox Games Showcase den 9 juni, så antagligen får vi veta mer om Game Pass-planerna då. Tumnagel
37.8°
0
Nu blir det svårare att hitta mirakel Vatikanen skärper reglerna TT rapporterar om att Vatikanen nu har skärpt reglerna för att utreda övernaturliga händelser. De nya reglerna ska hjälpa biskopar att avgöra om påstådda mirakel är genuina gudomliga handlingar eller bedrägerier. De tidigare reglerna från 1978 anses nu vara föråldrade och riskfyllda, särskilt i en digital värld där fler kan försöka lura troende för ekonomisk vinning. Framöver ska kyrkan kunna dra sex olika slutsatser när de undersöker ett misstänkt mirakel, från att det är tillräckligt trovärdigt till att det är falskt. Biskopar måste ta hänsyn till faktorer som sekulär mentalitet och möjligheten att människor kan ljuga. Om händelsen bedöms som tillräckligt trovärdig, klassas den som "nihil obstat", vilket betyder att inget i händelsen strider mot den kristna tron och att katoliker fritt kan betrakta den som helig. Påve Franciskus har också uttryckt skepsis mot tvivelaktiga mirakel och betonar att ingen ska känna sig tvingad att tro på ett mirakel. Kyrkan ger därmed de troende friheten att själva välja. Nyligen undersökte Vatikanen en staty av jungfru Maria utanför Rom som sades kunna utföra mirakel, inklusive att få en pizza att växa. Det visade sig att Vatikanen konstaterade just det miraklet som falskt. Tumnagel
38.1°
0
Rykte Total War: Star Wars sägs vara på gång Ja, det hade ju kunnat funka Det verkar som att Creative Assembly håller på att utveckla ett nytt Total War-spel men då med Stjärnornas krig-tema. Varken Creative Assembly eller SEGA har kommenterat dessa rykten, så det återstår väl att se om det här blir verklighet eller ej. Ett Total War: Star Wars är något som flertalet fans har suktat efter, så man ska nog inte bli alltför förvånad om spelet dyker upp på någon av sommarens spelmässor. Tumnagel
43.8°
0
Raderade bilder dyker upp igen på iOS Efter 17.5-uppdateringen I veckan dök det upp ett antal rapporter om att Apples senaste iOS-uppdatering har orsakat att gamla, raderade bilder och ljudmeddelanden dyker upp på användares enheter igen. Flertalet rapporter från användare världen över har dykt upp lite här och var, dock har Apple inte kommenterat rapporterna ännu. Bland annat skrev en användare på Reddit att bilder från 2010 fortsatte att dyka upp på iCloud trots att de raderats flera gånger. Om det är en bugg eller ett missförstånd från användarnas sida är för tillfället oklart. Det är även oklart om problemet ligger på själva telefonen eller om det är något knas med iCloud. Tumnagel
33.0°
0
En trailer för Dead Cells-serien Foux du Fafa En ny trailer för den animerade serien Dead Cells: Immortalis har släppts. Serien produceras av Bobbypills, samma studio som gjorde spelets animerade trailers. Den kommer först att släppas på franska med engelska undertexter, innan en engelsk version lanseras senare under året. Den franska varianten av serien är tänkt att släppas den 19 juni, och det är för tillfället oklart om eller vilken tjänst som plockar upp den här. Tumnagel
37.4°
0
Tesla tar bort Steam-stödet Dock endast för nya ägare Tesla meddelade i veckan att nya fordon av Model S och Model X inte kommer att ha tillgång till Steam-spel i sina elbilar. Tesla-ägare har kunnat komma åt sina Steam-spel i bilarna sedan slutet av 2022, men nya ägare kommer inte längre kunna göra det. Det verkar dock som att nuvarande ägare av dessa bilar inte kommer att påverkas av förändringen. Varför denna funktion nu försvinner är oklart, men det spekuleras att orsakerna inkluderar låg användning, dålig spelupplevelse och hög batteriförbrukning. All annan form av underhållnings- och appfunktioner är oförändrade. Tumnagel
34.6°
0
Cillian Murphy spelar Jim i 28 Years Later Gott I veckan bekräftades det till slut att Cillian Murphy inte bara kommer agera exekutiv producent för den kommande filmen 28 Years Later, utan att han även kommer vara med som skådespelare i den. Han kommer reprisera sin roll som Jim från den första filmen vilket ju låter lovande. Det innebär att han kommer göra Jodie Comer, Ralph Fiennes och Aaron Taylor-Johnson sällskap i filmen som har premiär den 20 juni 2025. Tumnagel
46.3°
0