Apple har i flera år utforskat vikbara skärmar och experimenterat med vikbara modeller av olika produkter. Enligt analytikern Ming-Chi Kuo är företagets enda projekt med en vikbar skärm som faktiskt är på väg mot lansering en ny Macbook-modell vars skärm i nuvarande utförande är 20,3 tum stor, rapporterar Macrumors. Företaget planerar enligt Ming-Chi Kuo att börja massproducera den under 2027.

Analytikern är inte den enda som påstår att Apple har en sådan dator på gång. Både skärmindustrianalytikern Ross Young och koreanska webbplatsen The Elec har tidigare nämnt företagets utveckling av en vikbar Macbook på 20 tum.

Några ytterligare detaljer om datorn finns inte. Det är exempelvis okänt hur skärmen kommer användas och om datorn får ett vanligt fysiskt tangentbord eller inte.

Idag är Apples största bärbara 16-tums Macbook Pro. Den har varit störst sedan företaget lade ned gamla 17-tums Macbook Pro 2012. Även den stationära allt-i-ett-datorn Imac har fått mindre skärm då Apple lanserade nuvarande 24-tumsmodell och senare lade ned den gamla 27-tumsmodellen. Bland mobiler och surfplattor har företaget däremot under åren gått mot allt större skärmar.