Apple
Foto: Marcus Attefors

HomePod med skärm kan släppas i mars

Vad är en smart högtalare utan en skärm liksom?

Apple kan vara på väg att lansera en ny HomePod med en större touchskärm enligt källor som har granskat den senaste betaversionen av tvOS 17.4.

Nuvarande HomePod-modeller har visserligen skärmar men dessa kan ju bara visa lite vackra animationer. Den nya modellen som sägs ha kodnamnet “Z314” nämns i senaste betaversionen av tvOS 17.4 vilket tyder på att Apple troligtvis testar versionen på en fysisk enhet. Enligt tidigare rykten kommer den att få ett A15 Bionic-chip och en 7-tums LCD-skärm med ett liknande utseende som den nuvarande större HomePod-modellen.

Apple brukar ha ett event runt mars varje år och många tror att de planerar att förnya hela iPad-serien då. En HomePod med skärm skulle kunna lanseras samtidigt.

Vad vi vet om HomePod med skärm:

Vad är det?

   

En smart högtalare som ryktas släppas av Apple med en inbyggd skärm som användaren kan interagera med och se innehåll på.

När kommer den?

   

Det finns inget officiellt datum, men enligt rykten kan den lanseras någon gång under 2024.

Hur ser den ut?

   

Den sägs få samma form och storlek som den nuvarande HomePod (andra generationen), men med en större touchdisplay som stödjer Multi-Touch.

Vad kan den göra?

   

Som tidigare modeller så kommer den att kunna spela upp musik och podcasts men även visa filmer och tv-program från Apples tjänster samt visa viktig information och notiser. Andra funktioner är integration med andra Apple-produkter och stöd för FaceTime-samtal.

Vilket chip kommer den att ha?

   

Det är oklart vilket chip den får men det kan vara ett A15 Bionic- eller S9-chip som båda är baserade på den senaste generationen av Apples mobila processorer.

Var kan jag läsa mer?

   

Du kan klicka på någon av dessa länkar för att läsa mer om HomePod med skärm: Nästa HomePod ryktas få Multi-Touch, HomePod är tillbaka från de döda och det är ett kärt återseende, Rykten om HomePod med skärm.

Sammanfattningen är skapad av ChatGPT och granskad av Teknikveckan.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!