öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 07 juni 2023

Apple förhandsvisar nya funktioner som läggs till i Apples tjänster i höst

Användare kommer att kunna skapa gemensamma spellistor i Apple Music, använda kartor och stigar offline i Kartor, få nya upplevelser i Podcaster och mycket mer
Tre iPhone 14 Pro-enheter som visar nya funktioner som tillkommer i Apples tjänster, till exempel SharePlay för bilen, anpassade planer och offlinekartor.
Bland de nya funktionerna som läggs till i Apples tjänster finns SharePlay för bilen i Apple Music, anpassade planer i Apple Fitness+ och offlinekartor i Kartor.
Apples förstklassiga tjänster utgör en viktig del i miljontals människors vardag, från att hjälpa dem att upptäcka nya artister på Apple Music till att hålla koll på nyheter med Apple News och Podcaster och få färdbeskrivningar och upptäcka världen med Kartor. Senare i år kommer användare världen över att kunna upptäcka, uppleva och göra mer med sina Apple-enheter tack vare de nya funktionerna och förbättringarna som kommer med iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 och tvOS 17.
”Apples enheter berikar miljontals användares liv varje dag så vi strävar ständigt efter att erbjuda bästa möjliga upplevelse”, säger Eddy Cue, Apples vice vd för Services. ”Vi vill inte bara göra tjänsterna mer kraftfulla för användarna, vi vill även göra dem roligare. Och jag tycker att teamen har gjort ett fantastiskt jobb med alla nya funktioner som kommer i höst, från gemensamma spellistor i Apple Music till offlinekartor i Kartor och nya upplevelser i Podcaster.”
Här är några av de mest spännande nya verktygen och upplevelserna som användare kan se fram emot.
Lyssna tillsammans med familj och vänner med gemensamma spellistor. Personer med abonnemang på Apple Music kan samarbeta kring spellistor med familj och vänner. Användare kan bjuda in varandra att välja och ändra låtar och till och med reagera med en emoji på specifika låtar.
iPhone 14 visar en gemensam spellista för en spelkväll.
Personer med abonnemang på Apple Music kan samarbeta kring spellistor med familj och vänner.
Få en ännu mer uppslukande upplevelse av Apple Music Sing med kontinuitetskameran. Med Apple Music Sing och kontinuitetskameran kommer användarna att kunna se sig själva på skärmen och lägga på helt nya kamerafilter när de sjunger med i texterna till sina favoritlåtar.
Två Apple-användare poserar med ryggarna mot varandra och speglas på tv-skärmen.
Med Apple Music Sing och kontinuitetskameran kommer användarna att kunna se sig själva på skärmen och lägga på helt nya kamerafilter.
Upptäck artisterna bakom favoritlåtarna med Song Credits i Apple Music. Fans kan visa data om artisterna som har bidragit till deras favoritlåtar, till exempel deras roller och instrumenten de spelade.
Bidra till vad som spelas i bilen med SharePlay. Apple Music tar SharePlay till bilen så att alla enkelt kan välja vad som spelas. När användarna sitter i bilen och lyssnar på Apple Music kommer andra betrodda iPhone-enheter automatiskt få förslag om att delta. Lyssnarna kan styra musiken från sina egna enheter, även om de inte har ett abonnemang på Apple Music.
Streama hela katalogen med Apple Music-radioprogram i Podcaster. Personer med abonnemang kommer att kunna lyssna på hela katalogen med prisbelönta Apple Music-radioprogram utan reklam i Podcaster. De kan följa enskilda program som de vill ladda ner automatiskt och få notiser om nya avsnitt direkt när de släpps.
iPhone 14 Pro som visar de populäraste Apple Music-radioprogrammen.
Personer med abonnemang kommer att kunna lyssna på hela katalogen med prisbelönta Apple Music-radioprogram utan reklam i Podcaster.
Använd kartor offline i Kartor bara genom ett enkelt fingertryck. Användarna kan enkelt välja ett område på sin enhet och ladda ner det bara genom att trycka. När de är offline kan användarna få vägbeskrivningar steg för steg när de kör, går, åker kommunalt eller cyklar. De får beräknad ankomsttid, kan hitta platser i Kartor och mycket mer.
iPhone 14 Pro som visar en offlinekarta med vägbeskrivningar till ingången till Yosemite Arch Rock.
Kartor introducerar offlinekartor så att användarna enkelt kan välja ett område på sin enhet och ladda ner det bara genom att trycka. När de är offline kan användarna få vägbeskrivningar steg för steg och se beräknad ankomsttid, vilket här visas med vägen till Yosemite nationalpark.
Se lediga laddstationer för elfordon i realtid. Kartor-användare med elfordon kommer att kunna se lediga laddstationer i realtid filtrerade efter laddnätverk, typ av kontakt och mycket mer. Och användare med kompatibla fordon kommer att kunna ange önskat laddnätverk.
iPhone 14 Pro visar olika laddstationer för elfordon i Kartor.
Kartor-användare med elfordon kommer att kunna se lediga laddstationer i realtid.
Utforska naturen med tusentals stigar i parker. Kartor gör det enklare än någonsin att utforska tusentals stigar i parker i USA med platskort som innehåller detaljerad information som stigens längd och typ, svårighetsgrad och höjdskillnad.
Skapa en tränings- eller meditationsrutin med anpassade planer i Apple Fitness+. Anpassade planer är ett nytt sätt att få ett anpassat tränings- eller meditationsschema utifrån veckodag, längd, träningstyp med mera.
Lägg till tränings- och meditationspass i Fitness+ med travar. Fitness+ inför även travar så att användarna kan välja flera tränings- och meditationspass som de vill visa direkt efter varandra. På så sätt kan de smidigt gå vidare till nästa aktivitet utan avbrott. Travar kan sparas i en användares bibliotek så att de kan användas igen.
Kör igång ett tränings- eller meditationspass med Ljudfokus i Fitness+. Med Ljudfokus kan personer med abonnemang på Fitness+ prioritera volymen för musiken för att hålla motivationen uppe eller tränarnas röster så att de kan koncentrera sig på coachningen.
Knåpa med dagliga korsord med Puzzles i Apple News. Personer med abonnemang på Apple News+ kommer att få ännu fler förmåner, till exempel Puzzles, med ett dagligt korsord och minikorsord i samarbete med The Puzzle Society.
Lyssna på ljudberättelser från Apple News+ i Podcaster. Personer med abonnemang på Apple News+ får möjlighet att lyssna på professionellt berättade ljudberättelser från världens ledande tidskrifter och tidningar i Podcaster.
En helt ny upplevelse av Spelas nu kommer till Podcaster. Lyssnarna får en uppdaterad design av Spelas nu med en stilren, dynamisk bakgrund som visar upp poddens grafik och har förbättrade reglage för köhantering.
Lär dig mer om ämnet för en podd med avsnittsgrafik. Tack vare stödet för avsnittsgrafik överallt i Podcaster kan lyssnarna ta reda på mer om ett avsnitt. Den är även gjord för att det ska vara enklare att förhandsvisa, spela upp eller följa poddar med en ny design för avsnitt, program och kanaler i Nästa.
Anslut prenumerationer på populära appar i App Store med Podcaster. Lyssnarna kommer att få tillgång till nya program och andra förmåner genom att ansluta berättigande abonemang på populära appar i App Store, till exempel Bloomberg, Calm, The Economist, L’Équipe, Lingokids, The Times, The Wall Street Journal, The Washington Post och WELT.
Gör en djupdykning i dina favoritserier i Böcker. Med den nya sidan för serier i Böcker kan användarna enkelt se alla böcker som finns i en serie, växla mellan e-bok- och ljudboksversioner, köpa och läsa nästa bok i serien utifrån vad de har läst, få rekommendationer på liknande serier och mycket mer.
iPhone 14 Pro som visar flera böcker som finns i serien The Foundation Series i Böcker.
Med den nya sidan för serier i Böcker kan användarna enkelt se alla böcker som finns i en serie.
Ställ in återkommande betalningar med Apple Cash. Apple Cash-användare kommer att kunna ställa in Apple Cash-betalningar som sker varje vecka, varannan vecka eller varje månad. På så sätt blir det ännu enklare för föräldrar att betala vecko- eller månadspeng eller för användarna att betala vänner och familj för återkommande gemensamma utgifter, till exempel hyra. Användare kan dessutom automatiskt fylla på sitt Apple Cash-saldo när det börjar ta slut.
Visa legitimation för företag med iPhone och Plånbok. Från och med i höst kommer företag att kunna ta emot legitimation i Plånbok – ingen annan hårdvara behövs. Detta gör det smidigare att på ett säkert sätt kontrollera en kunds ålder för saker som alkoholköp eller kontrollera en kunds identitet vid betalning för hyrbil och mycket annat. Användarna behöver bara hålla sin iPhone eller Apple Watch nära företagets iPhone för att på ett smidigt och säkert sätt visa legitimation i Plånbok för ett företag som använder funktionen. Användarna kommer att se vilken information som begärs och om mottagaren kommer att lagra informationen. Användarna blir sedan ombedda att autentisera och ge sitt medgivande med Face ID eller Touch ID.
Dela och be om plats med Hitta, Meddelanden och Kartor. Användarna kommer att kunna dela sin plats – och be om någon annans plats – via Hitta direkt i Meddelanden med det nya alternativet Plats i Skicka-menyn. Härifrån kan användarna även enkelt skapa en vägbeskrivning till personens plats i Kartor.
Dela föremål med AirTag och Hitta. Delning av föremål för AirTag och Hitta-nätverkstillbehör gör att enheternas ägare kan bjuda in upp till fem andra personer till en delningsgrupp. Alla i gruppen kan se var föremålet finns och får inga oönskade spårningsnotiser. Personer i delningsgruppen kan även använda Hitta för att få vägbeskrivning till enhetens plats och kan använda precisionssökning för att hitta en delad AirTags plats.
Tillgänglighet
En betaversion av iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 och tvOS 17 finns för medlemmar i Apple Developer Program på developer.apple.com. En betaversion för vanliga användare kommer att kunna laddas ner nästa månad från beta.apple.com. Nya mjukvarufunktioner kommer i höst i form av en gratis mjukvaruuppdatering. Vissa funktioner, appar och tjänster finns inte i alla länder eller på alla språk.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48